DOHA – lux, opulență, supunere și noi în #honeymoon

N-am mai avut până acum experiența întâlnirii cu lumea arabă, așa că nu prea știam la ce sa ma astept. A fost o experiență absolut nouă, iar impactul pe care l-a lăsat asupra mea a fost unul deosebit 🤦‍♀️Iată câteva impresii despre această țară apărută nu de foarte mult timp pe harta lumii, dar a care-i putere economică nu ar trebui deloc ignorată:

📍era cât pe ce sa fim urecheați de un agent aeroportuar (apropo, destul de duri și reci mi s-au părut bărbații de acolo). știu că femeile fac parte din clasa supusă, dar totuși…

📍80% dintre locuitori sunt străini și, indiferent de cât de mult timp ar lucra sau locui in Qatar, nu pot lua cetățenia țării. băștinașii sunt scutiți de aproape toate taxele.

📍mult lux și opulență pe-aici – zgârie nori, palate și insule private. Pe Pearl Island, construită artificial în 2000 blocurile răsar ca după ploaie.

📍au doar două anotimpuri. noi am ajuns la ei in plină iarnă, când afară erau 32 grade♨️. verile sunt toride, gradele urcă în termometru până la 50 grade, iar the real feel este de 55! lumea se refugiază in case, sau pleacă de pe peninsulă.

📍toată bogăția lor constă în petrol și gaze. agricultura nici nu există, iar toate produsele alimentare sunt importate.

📍oamenii ăștia au găsit o metoda de transformare a apei de mare în apă potabilă, extragându-i toată cantitatea de sare.

📍un mare „proiect de țară” este să planteze și să crească o pădure adevărată, irigarea acesteia fiind asigurată cu ajutorul apei marine desalinizate.TIPS AND TRICKS:

✅ pasagerii care ajung în Doha cu Qatar Airways și sunt în tranzit pot beneficia de turul gratuit al orașului. pe tot parcursul vizitei se asigură ghid, apă și pauze de făcut poze sau de cumpărat suveniruri. pe zi sunt 4 astfel de tururi, iar pasagerii sunt repartizați în funcție de ora programată pentru următorul zbor.

✅ultimul punct al turului este la o piața tradițională, care seamănă ca stil cu piețele din Maroc. de aici poți cumpăra suveniruri, stofe sau poți bea în liniște o cafea.

✅aeroportul e foarte aproape de oraș, așa că poți ajunge în Doha și luând un taxi. la ghișeul de informații o doamnă ne-a recomandat să nu luăm taxiuri private, pentru că nu ar fi neaparat sigure 🤔 doar taxiurile verde-turcoaz sunt cele oficiale, iar prețul de pornire este de 20 de QAR (aprox. 5€) DESPRE VIZA ȘI ALTE CELE:

1️⃣ deja se câteva lunii detinatorii de pasapoarte românești nu mai au nevoie de viză. dacă nu le pari suspect sau dacă nu au nici o problemă cu mocuța ta, te lasă să intri în țară fără nici o problemă. citisem pe forumuri că mai pot cere adresa unui prieten sau rezervare la hotelul unde vei sta, dar nouă ne-au dat fără nici o problemă drept de ședere pentru 4 luni!

2️⃣aeroportul este absolut uriaș, mult mai mare decât cel mai mare aeroport pe care l-am tranzitat până acum (Charles de Gaulle 😎)

3️⃣pe absolut toate clădirile, mașinile, ghișeele, desktopurile etc. vezi chipul unui domn cu mustață. inițial am crezut că este vreun investitor, constructor sau mare vedetă, ca mai apoi să aflu că este Șeicul Tamim, emiratul statului Qatar și un fel de Donald Trump în ale imobiliarelor 🆒

Un gând despre „DOHA – lux, opulență, supunere și noi în #honeymoon”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.