Cum mi-am recăpătat FARMECul de odinioară

Eu nu am fost niciodată o fană a cosmeticelor. De când mă știu am fost tipa aceea cu trusa minusculă, nu de alta, dar când ești obișnuită cu escapadele low-cost, nu ai cum să cari casa după tine. Când toate fetele aveau o gentuță pentru cosmetice, eu am avut un penar mititel din care nu au lipsit niciodată fondul de ten, un creion pentru sprâncene, un rimel și un ruj. Atât.

Am mizat mereu pe naturalețe și cred că nu am dat greș. Am, însă, o singură slăbiciune – folosesc atât de multe creme, încât una din colegele mele de birou m-a întrebat, mai în glumă, mai în serios, dacă nu cumva le mănânc pe pâine.

Pentru mâini, față, cuticule, corp, tălpi, parfumate sau fără miros… Îmi plac toate și refac stocurile lunar ca nu cumva să rămân fără ele.

Iarna nu-i ca vara și nici cremele mele nu sunt aceleași de la un anotimp la altul.

Vara optez pentru unele cu un procent slab de grăsime, însă cu un factor de protecție SPF suficient de mare, încât să filtreze razele solare puternice și directe. De preferință fără parfumuri dulci și siropoase, poate doar cu aromă ușoară și răcoritoare.

Iarna, însă, combin o mulțime de arome și texturi – de la migdale, scorțișoară, nuci, la castane coapte și cozonac. Miros ca turta dulce de la târgul de Crăciun. Am uitat să pomenesc de lămâie și ghimbir, dar se înțelege de la sine.

De când am ieșit concediul în maternitate, amalgamul olfactiv cu care eram obișnuită au luat o alta întorsătură. Am renunțat la odorizantele de camera, iar soțul este expediat la balcon ca să se parfumeze. Eu am trecut la produse mai naturiste și fără pic de aromă, pentru că cel mai frumos parfum este cel de bebeluș ❤️

Am devenit foarte selectivă la ce pun pe piele, mai ales că textura acesteia s-a schimbat radical în ultimele 12 luni. Optez pentru creme cu ingrediente de origine naturală, fără prea multe adaosuri, chiar dacă îmi e în continuare dor de cocktailul de mirosuri dulci.

Post-partum – un carusel de emoții și un boom de hormoni

Fața mea a avut cel mai mult de suferit în urma boom-ului hormonal și a trebuit să testez tot felul de creme și produse de îngrijire care să-i refacă structura și să o readucă la forma pre-partum. La un moment dat mă simțeam ca în adolescență, pentru că aveam tenul sensibil, iritat și greu de înțeles.

M-am oprit la Complexul Poliplant Microbiom Protect de la Gerovital Plant. După zeci de încercări eșuate, am găsit formula perfectă, pentru că tenul meu și-a revenit ca prin minune și am reușit echilibrarea microbiomului pielii.


Formula magică este una relativ simplă – apă micelară,

cremă hidratantă, nelipsita cremă anticearcăn și demachiantul pentru rarele zile în care am timp să mă machiez. Cert este că am scăpat de grija iritațiilor fără explicație și mi-am recăpătat farmecul de altădată.Acum, mai mult ca niciodată, tenul meu are nevoie de o atenție sporită.Articol scris în cadrul SuperBlog.
Sponsor Farmec.