Când vine bebe doi și care e preocuparea bărbaților vizavi de aceasta

Când vine bebe doi?!

Mi se pare surprinzător cum societatea, ca să nu zic ceilalți, sunt mereu cu un pas înaintea ta.
Mai în glumă, mai în serios, atunci când începi o relație, te întreabă când nunta. Nu apuci bine să dansezi la propria-ți nuntă că deja te întreabă când vine bebe. Iar când ai născut și încă nu ai apucat să treci nici măcar de cele 40 de zile de lăuzie, sigur se găsește măcar cineva care să vrea să știe când îi faceți copilului un frățior sau o surioară. Nu am înțeles niciodată acest exces de curiozitate, însă cert este că fenomenul este unul înfloritor.

~ Discuție între tătici la locul de joacă ~

Mie îmi place să ies la locul de joacă și să trag cu urechea la subiectele despre care vorbesc maturii. În general, pe la terenurile pentru copii vin cam 3 categorii de adulți.

Bonele sau bunicile sunt cele care mereu comentează ce face generația tânără – că e copilul nu știu cui prea dezbrăcat și o să îl tragă curentul sau că nu știu care vecină nu îi dă copilului gogoși cu zahăr pudră și că li se pare că e prea slăbuț sărmanul.

Mămicile sunt cele care vorbesc (aproape) mereu la plural – noi astăzi am păpat griș cu lapte, nouă ne-a ieșit al 3-lea dințișor, noi mâine mergem la vaccin. Unele se mai plâng de siluetă, nesomn sau oboseală, dar mai rar.

Tații, în schimb, pe lângă faptul că îi vezi pe la terenurile de joacă destul de rar, îi și auzi discutând mai rar. Ei vorbesc mai mereu despre mașini și tehnologii care să le ușureze viața după apariția noului membru. Așa se face că discută despre modelul acela de aspirator care umblă singur prin casă, scaun de mașină, isofix, portbagaje încăpătoare etc.
În una dintre conversațiile al căror fir am reușit să îl surprind, un tătic din bloc îi spunea partenerului de discuție că e greu să treci de la bebe unu la bebe doi, pentru că e nevoie de mai mult spațiu – cu cel de locuit nu e problemă, pentru că și-a luat de la bun început un apartament cu trei camere, însă cu mașina trebuie să vadă cum face, pentru că ar avea nevoie de una mai încăpătoare, cu un portbagaj mai spațios și, dacă e posibil, mai economă. Știe că ar cam vrea să treacă la un SUV, însă a analizat zeci de oferte și l-au cam luat durerile de cap.

~ Noul Honda CR-V – un model special conceput pentru familii ~Cei de la Honda au lansat pe piață noul model de mașină hibrid. Dacă până acum ei dețineau întâietatea la cel mai bine vândut SUV pe plan mondial, acum au scos la vânzare un model reproiectat – o îmbinare inedită de design îndrăzneț și remarcabil și inginerie de ultimă generație. Tehnologia Honda Hybrid surprinde fanii acestui model cu inovație si confort, deopotrivă.

Pe înțelesul bărbaților, pentru că ei se pricep la partea tehnică 😏

🔹un motor pe benzină 1.5 VTEC TURBO sau sistemul hibrid 2.0 i-MMD garantează o satisfacție de nedescris în timpul condusului.
🔹funcţii ca hayon acţionat hands-free, scaune rabatante printr-o singură mișcare și podeaua plană pentru a facilita încărcarea – garanții ale confortului șoferului și al pasagerilor.
🔹volum mare de încărcare (de până la 1700 litri) și mult spațiu pentru picioare – cine știe cum e să-ți bată copilul cu picioarele în spate atunci când conduci sigur va aprecia acest aspect.

Pe înțelesul femeilor, pentru că noi suntem mai preocupate mai mult de felul în care arată o mașină decât de ceea ce ea poate.

🔺 O mașină cu un design deosebit –  o simfonie de linii fluide şi sofisticate, de la aripile robuste ale roților până la capota frumos sculptată.
🔺Un design regândit în așa fel încât să ofere și plăcere vizuală pe lângă cea a condusului
🔺O mașină bine tehnologizată – Honda CR-V Hybrid vine cu o completare cu tehnologii de ultimă generație care să ușureze și viața copilotului, mai ales când copilul arde de nerăbdare să îi pui melodia cu pisoiul care s-a însurat și caută mâncare pentru motăneii lui.

Noul Honda CR-V Hybrid este modelul perfect de SUV pentru familii pentru că satisface atât pretențiile unei familii mici care se deplasează numai prin oraș, cât și a unei familii cu 2-3 pitici care adoră escapadele de weekend.

Soțul meu are un criteriu după care verifică dacă o mașină este făcută pentru familii sau nu – să încapă pe bancheta din spate 3 scaune pentru copii în așa fel încât aceștia să nu stea ca sardinele în ele. Se pare că în CR-V este suficient spațiu cât pentru 3 copii nazdravani de vârste diferite.
~ Vecinul și-a luat mașină nouă – vine bebe doi? ~
Revenind la curiozitatea lumii, mă chinuie și pe mine un gând, însă nu am curajul să o întreb pe vecină dacă are ceva vești să îmi comunice. Noi suntem prietene destul de apropiate, dar parcă nu vreau să fiu eu inițiatoarea discuțiilor despre copii, mai ales că știu cum e când te terorizează alții cu o mulțime de întrebări. Și parcă îmi pare că e mai plinuță acum și parcă are și o altfel de sclipire în ochi, dar mai bine las timpul să arate ce e de arătat.

In una din zile, însă, când vine omul meu de la muncă îmi zice:
– Am mers în lift cu Marius și ghici ce – și-a luat mașină nouă – o Honda CR-V! Cică a vânat-o încă de când a ieșit primul exemplar din fabrică și cum a aflat că e disponibilă în Europa și în România – și-a rezervat una. Tare mândru mai e, zice ca e silențioasă, deșteaptă și tare spațioasă!
– Și de bebe nu ți-a zis nimic?!
– Nu, dar cred că nu vrea să amestece mesajele de felicitare pentru noua bijuterie cu cele pentru noul membru care e ‘pe drum’.😀

Articol scris pentru SuperBlog.
Sponsor Honda Trading România.
Foto – Honda Trading România & Pixabay Royalty Free.