După SuperBlog ca după naștere

Oricine poate fi creator de conținut, însă a avea o pagină pe care scrii nu te face neapărat blogger. Cu stupoare descopăr că una dintre cele mai căutate fraze conform Google Trends în România este … cățelul blogger. Am dat un search să văd ce mai e și asta și am aflat că este vorba despre un film. L-am pus pe wish list și m-am liniștit. Dar nu despre asta voiam să povestesc, ci despre un test de disciplină și organizare pe care l-am trecut cu bine, zic eu.

Toamna lui 2019 a venit cu o provocare – SuperBlog – pe care am acceptat-o cu puțină emoție – aveam un bebe mic de nici jumătate de an și un nou stil de viață cu care abia de începeam să mă obișnuiesc. Îmi doream, însă, nespus de mult, să fac ceva care să mă scoată din rutină și să îmi testeze niște limite. Și așa a și fost, m-am înscris în competiție hotărâtă să dau ce e mai bun din mine.

Cum a fost?

Sincer, e cam ca după naștere, adică după ce a trecut toată furtuna, spun că a fost fain și că mi-a plăcut. Însă dacă aș fi scris impresiile acestea în timpul competiției aș fi spus că a fost greu, intens, uneori cu dureri de cap și cu victime colaterale, adică un soț care știa cam tot despre deadline-uri și care mă citea peste o zi, în drum spre muncă.

Ce-am învățat?

În primul rând am învățat să fiu disciplinată, adică să mă organizez în așa fel încât să am timp pentru documentare și redactare. Nu puține au fost, însă, probele în care am revenit la vechea regulă din studenție – cel mai bine funcționez sub presiune! Mi s-a întâmplat  de mai multe ori să public un articol la mustață, pe la 23:59 sau cu puțin timp înainte de miezul nopții.

Am învățat câte ceva despre SEO, mai ales în proba sponsorizată de AZ-Turism, deși despre acest concept auzisem de nenumărate ori de la colegele de muncă din echipa de marketing.

Mi-am dat seama că sponsorii sunt diferiți și apreciază abordări diverse. Unii sunt mai tehnici și atenți la respectarea regulamentului și a regulilor de scriere, iar alții – mai creativi și mai lirici. Important este că nu mi-am pierdut identitatea scriind articole advertoriale! Unde subiectele s-au pliat pe domeniul meu – am scris cu mare drag și inspirație, unde au fost la extrema opusă – am creat, mi-am imaginat și a ieșit ceva frumos.

Care au fost probele preferate?

Mi-a plăcut enorm de mult să scriu despre călătorii, pentru că este unul dintre domeniile mele preferate. Și, deși știam că sponsorul Christian Tour este cel mai greu de mulțumit, nota 95 la ideea mea de concediu sabatic mi-a gâdilat puțin orgoliul. Și partea faină a fost că după ce l-am publicat, o prietenă din țările baltice mi-a scris să trecem pe la ea prin vizită în timpul călătoriei. Sper la un moment dat să reușesc să fac un ocol al pământului!

În general, am povestit din experiența proprie în articolele scrise. Mi-a plăcut și să povestesc despre cum am cerut să mi se pună prima ștampilă în pașaport, iar vameșii au râs de mine, despre cum am chelit semnificativ după naștere, despre când vine bebe doi, și despre vacanțele la cort când eram mici.

La final, îmi dau seama că după SuperBlog e ca după naștere, pentru că te uiți în spate și vezi o experiență intensă, apoi privești în prezent și vezi ce ai reușit să creezi 😀

Iar la întrebarea ‘ Pe când bebe doi?‘, răspunsul e cert – la primăvară! Abia aștept ediția de Spring SuperBlog! ❤

 

Un gând despre “După SuperBlog ca după naștere

  1. Pingback: Gala SuperBlog 2019 – emoții și distracție la înălțime

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.