Gospodive, mame, femei

Dacă până nu demult femeia trebuia să stea la cratiță, iar bărbatul – să aducă bani și merinde, în zilele noastre lucrurile stau puțin cam altfel. Femeile din prezent sunt mai emancipate, se bucură de mai multă implicare în toate domeniile, iar treaba cu gătitul a fost externalizată spre firme de catering ori spre bone, bunici ori femei de casă. Iar dacă se întâmplă să poată să fie prezente și la cratiță, dar și pe Internet și social media, atunci clar sunt

adevărate dive.

Cum arată bucătăria unei gospodive?!


Pe Instagram și Pinterest gospodivele se remarcă prin bucătării impecabil aranjate, accesorizate conform ultimelor tendințe, toate lucrurile stau cumințele la locurile lor, iar mâncarea sfârâie în cuptorul fără pic de urmă de grăsime de la friptura de săptămâna trecută.

Pozele sunt, de cele mai multe ori, cu filtru de lumină și culoare, dozate în așa fel încât fiecare element să fie pus cu adevărat în valoare.

Bucătăriile lor sunt mereu utilate cu cele necesare unei adevărate gospodine – de la cuptor la setul de veselă – toate sunt impecabil potrivite cromatic și stilistic.

Cafeaua gospodivelor este musai servită dintr-o cană de porțelan alb, alături de o carte bună și un buchet de lalele roz frumos desfăcute în bătaia razelor de lumină. Fiecare colțișor este Instagramabil și aproape ca în reviste.

Și-am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea așa!

Aici se termină povestea și începe viața reală (exact ca în reclamă), pentru că după ce termin de butonat telefonul, sorb dintr-o cafea amară și rece, așezată pe scaunul din mica mea bucătărie de apartament de capitală și mă uit la dezastrul pe care a putut să îl lase juniorul familiei.

Am zile în care îmi pun mâinile în cap, îmi iau cafeaua și închid ușa după mine, ca să nu văd urmele de pireu de sfeclă de pe frigider, geamul fumuriu de la cuptor ori scaunele mele albe. Dar am și zile în care prefer să rămân în tot haosul acela și să găsesc un colț mai curat în care să pozez licoarea pe care am pregătit-o dimineață la prima oră.

Acesta este momentul meu de mamă Zen, în care reușesc să scot o poză Instagramabilă și să pretind a fi o gospodivă pe rețelele de socializare, unde lumea adună comentarii și aprecieri despre cum e să îți găsești echilibrul.

Iar după ce a apărut juniorul și nu mai am cum să păstrez o casă curată, am învățat să mă bucur de lucrurile mici și neînsemnate. Mi se pare o mare realizare să reușesc să fac piramida de vase murdare din chiuvetă să reziste unei ultime lingurițe adăugate în vârf. Mă bucur și de urmele de grăsime din minunatul cuptor Franke, pentru că au ajuns să capete o valoare sentimentală după ce soțul a fost cel care a pregătit cina.

Cu like-uri sau fără, am înțeles că bucătăria a devenit locul unde mă relaxez și unde reușesc să îmi adun gândurile în timpul somnului de prânz al piticului. Este locul unde se scriu povești și unde se crează amintiri, cât de straniu și ciudat nu ar suna.

De aceea, este important să ne amenajăm acest locșor după pofta inimii, cu mult bun gust și inspirație. Cei de la Franke România au o gamă largă de echipamente incorporabile care fac dintr-o bucătărie obișnuită, una practică, comodă și deosebită.

Iar dacă e să fie un turn de vase nespălate, măcar să stea cu stil într-o chiuveta bucătărie de la Franke.

Ps. Acest articol a fost scris pentru prima probă a Spring SuperBlog 2020.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.