Cadourile de nuntă – când poți să alegi ce daruri primești

Cât de greu îți este să alegi un dar de nuntă sau de casă nouă unor prieteni dragi? Cât de dificil este să ghicești gusturile celui care va primi cadoul? De foarte multe ori ajungem să fim prinși într-o misiune aproape imposibilă, o cursă contra cronometru până la evenimentul în cauză și, în grabă și presați de timp, luăm ce ne pică sub mână. Însă cum ar fi dacă am ști de la bun început ce-și doresc mirii? Снимок

De râs și de plâns. Un mariaj intercultural.

Mi-aduc aminte și acum povestea colegei mele de muncă despre nunta surorii ei – un mariaj superb dintre un francez și o moldoveancă. Era o poveste de râs și de plâns în același timp, iar noi am gustat și mai mult glumele pentru că ne învârtim într-un cerc de francofoni pe la birou.

Long story short : cei doi miri au ales să își unească destinele undeva pe lângă Vatra Dornei, optând pentru o nuntă tradițională, cu port popular și orânduieli rămase din moși-strămoși. A fost o petrecere ca în povești, n-a ținut chiar trei zile și trei nopți, însă una lungă și intensă, cu siguranță. A fost sărbătoare mare de știa toată regiunea că s-a măritat Irinuca. Iar fancezii – invitații mirelui – s-au distrat de minune. Ce a omis, însă, să le spună mirele invitaților lui din hexagon este că la nunțile noastre se dă dar.

Așa se face că, la finele evenimentului, au început toți a scotoci prin buzunare și portofele după cash. A fost ceva de genul de la Dumnezeu mai mult, de la mine mai puțin…

Mare le-a mai fost surpriza Irinucăi și lui François când au făcut tras linie și au făcut totalurile evenimentului. Și știu, o să ziceți că nu faci nuntă ca să câștigi ceva, dar parcă tot cumva în sinea ta îți dorești să ieși pe plus, sau măcar pe zero.

Despre nunta mea. Și despre modestie.

Am avut o nuntă exact cum mi-am dorit să fie, așa cum am visat-o și, din fericire, n-am fost în pielea Irinucăi. Am avut o nuntă fără multe tradiții, însă la obiceiul despodobitului nu am renunțat. Este momentul acela frumos când miresei i se pune șorț și basma, că deh!, de-acum încolo e femeie gospodină, iar prietenii și rudele obișnuiesc să le aducă mirilor daruri pentru oameni gospodari.

Așa se face că noi ne-am ales cu oale, multe oale, perne, pilote, cuverturi, obiecte decorative, prăjitoare de pâine, mixere și tigăi. Am primit chiar și o valiză din aceea veche plină cu tacâmuri din argint de la bunica, de pe vremea când era ea fată mare. :d

Se spune că pe cal nu-l cauți în gură de dar, dar acum, dacă ar fi să întorc timpul, parcă aș schimba ceva. Pentru că, dacă e să regret un lucru după nunta noastră, atunci este acela că nu mi-am făcut un wish-list cu cadourile pe care mi-aș fi dorit să le primesc.

La momentul respectiv și în febra pregătirilor, m-am gândit că nu sunt deloc modestă dacă îmi permit să le cer rudelor și prietenilor mei daruri concrete, însă acum îmi dau seama că nu ar fi fost deloc o idee rea.

Din perspectiva unui invitat, este mult mai ușor să știi din start care sunt preferințele mirilor și, în funcție de buget și de opțiuni, să alegi un cadou care le va fi util și plăcut. Apoi, știi sigur că ei se vor bucura de cadou și nu îl vor ține în dulap până la cea mai potrivită ocazie pentru a-l dărui altcuiva.

Iar pentru miri, ideea unei liste de cadouri este de mare ajutor, mai ales că își pot utila o bucătărie, de exemplu, în așa fel încât toate accesoriile să se afle într-o perfectă armonie cromatică și estetică.

Ce aș fi pus pe lista mea de dorințe.

Nu este ușor să găsești o limită superioară pentru prețul produselor, pentru că ai șansa foarte ușor să pari arogant sau obraznic. Pe DajarMagazine.ro sunt o mulțime de produse pentru casă și grădină la prețuri destul de accesibile, așa că dacă aș putea întoarce timpul, aș direcționa prietenii și rudele anume într-acolo. Site-ul lor este un imens catalog de produse care respectă cele mai înalte standarde de calitate internațională.

Ca să nu par nici arogantă, dar nici prea modestă, le-aș sugera că îmi place gama Ambition Garden – o colecție de accesorii pentru o bucătărie romantică, așa cum mi-am dorit dintotdeauna. Designul colecției este unul cu multe flori și multe nuanțe calde. Oalele de gătit, cratițele, tigăile, seturile de farfurii, cănile etc. sunt atât de frumoase și delicate, încât le-aș lua pe toate acasă.

Las mai jos o galerie cu superbele produse din colecția de care m-am îndrăgostit. Cine știe, poate se mai ivesc ocazii când aș putea să le primesc 😀

P.S. Articol scris pentru proba a 4-a din Spring SuperBlog 2020

Sponsor: Dajar. Sursa foto: Facebook Dajar