Toamna în care … îmi bag picioarele

Cu stil. Și responsabil!

Chiar dacă realitatea zilelor noastre este una plină de provocări, nu încape îndoială că există foarte multe momente în care efectiv îți vine să îți bagi picioarele. La propriu. Iar asta este ceva absolut normal și firesc, benefic pentru sănătatea mintală a noastră și a celor din jur, mai ales că specialiștii recomandă un minim de 30 de minute de mișcare în fiecare zi.

Toamna aceasta las pentru mai târziu treburile casei, îmi bag picioarele în cei mai comozi pantofi și îi las să mă plimbe pe unde vor ei. Îi las să mă ducă prin parcuri, să mă plimbe pe alei multicolore și străpunse de razele blânde ale soarelui. Îi las să decidă când am nevoie de o doză de energie, să zărească buticul acela cu cafea de pe malul lacului IOR și să oprească în dreptul lui pentru un shot ultra-mega-amar de espresso, fără zahăr și fără lapte.

Toamna aceasta îmi bag picioarele în cele mai colorate ghete Gant pe care le am în garderobă și iau calea muntelui. Urcările îmi oferă cele mai productive momente de introspecție, gândurile o iau pe poteci abrupte, iar planurile prind altitudine. O să fiu în ton cu frunzele arămii, o să îmi sufle vântul în plete și o să respir aburind în pumni, ca să-mi dezmorțesc mâinile reci.

Toamna aceasta încalț cei mai faini pantofi cu toc pe care-i am în șifonier și mă afișez cu ei la muncă. Drumul din baie și până la balcon, unde mi-am amenajat biroul nu-i chiar atât de lung, așa că îmi exprim regretul față de vecinii de la 6 pentru deranjul matinal, dar trebuie să mă simt frumoasă și în zilele în care muncesc de acasă, nu-i așa? În plus, întâlnirile de pe Zoom au un alt fler atunci când știi că ai în ce să-ți bagi picioarele!

Toamna aceasta este una diferită față de toate celelalte trăite până acum, iar asta o știu cel mai bine curierii, care mi-au sunat la ușă mai des decât au făcut-o cei mai buni prieteni până acum. Cu tot respectul pentru ei, îmi bag picioarele în perechea aceea de botine Geox, cele de toate zilele și cobor în fața blocului ca să ridic comanda. Iar apoi dau o fugă și până la magazinul din cartier pentru o băutură caldă, cu aromă de măr și scorțișoară.

Iar în weekendurile ploioase și reci îmi bag picioarele într-o pereche de șosete flaușate, trag o pătură caldă peste mine și dau play serialului acela de pe Netflix care mă așteaptă deja de trei sezoane. Și am să mănânc floricele. Și am să plâng la cele mai siropoase replici.

Și chiar dacă anul 2020 trebuia să fie un an al explorării celor două Americi, am decis să stau acasă și să mă răzbun. Cu stil și responsabil. Iar toamna aceasta îmi oferă atât de multe momente speciale, încât, indiferent de situație sau de destinație, știu sigur că trebuie să știu în ce îmi bag picioarele.

Articol scris pentru SuperBlog, toamna 2020, sponsor Answear.ro

Photo: pagina Facebook Answear

Un gând despre „Toamna în care … îmi bag picioarele”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.