O nouă casă căreia îi spunem ACASĂ

Cine mă citește aici și mă urmărește și pe Instagram, este la curent cu faptul că am scos la vânzare apartamentul pe care îl avem în acest moment și am fost în căutarea unui nou locșor căruia să îi spunem ”acasă”.

Decizia de a ne muta a venit puțin timp după declanșarea pandemiei și, deși încă nu este una dusă la bun sfârșit, este în continuare pe buzele noastre. Am decis să ne mutăm din diverse considerente, însă cele mai determinante motive sunt proximitatea față de locurile actuale de muncă, față de parcuri, zone verzi și față de partea mai animată a Bucureștiului. În momentul de față acasă pentru noi înseamnă un apartament extrem de spațios, într-o zonă superbă și cu o priveliște de vis. Și nu ne plângem și nici nu ne lăudăm, însă de când a apărut juniorul în viețile noastre, timpul petrecut în trafic a devenit cel mai mare impediment în calea unei îmbrățișări calde și a unui pupic sincer. 

Ne dorim foarte mult să trecem la o casă a noastră, una care să aibă o curte cât de mică, în care să alerge puștiul în voie, în care să ne tăvălim prin iarbă, fără să ne pese că ne murdărim și în care să își găsească locul iasomia și trandafirii. Atât îi trebuie omului (adică mie) pentru fericire. Bine, iar dacă luăm în calcul și ce-i trebuie consortului pentru a fi mulțumit, atunci mai adăugăm un colț pentru un foișor cu grătar și o mașină de tuns iarba. 

O casă nouă la periferie sau una mai veche, dar centrală

Sincer, aș fi prefera să fie varianta combinată, adică o casă cu o curticică cât de mică în buricul târgului, dar cum nu se poate așa ceva la un preț decent și bun și acceptabil pentru noi, am preferat să ne orientăm spre o vilă interbelică în Cotroceni. 

Știu că potențialii cumpărători de imobile evită să analizeze opțiunea unor construcții de dinainte de cutremurul din ’77, însă potrivit specialiștilor, un imobil care a trecut cu bine peste grozăvenia aceea de scuturătură este dovada unui lucru bine făcut, care va dăinui hăăăt în timp.

În plus, intenția noastră este să păstrăm stilul pariziano-romantic al construcției, dar să o facem cât se poate de modernă și confortabilă la interior. Este o misiune destul de complicată, care necesită foarte multă documentare și timp alocat și ies de foarte multe ori scântei atunci când ni se ciocnesc ideile și viziunile. Dar, așa cum au zis-o și specialiștii în viața de cuplu – dacă o familie rezistă organizării unei nunți și construcției sau renovării unei locuințe, atunci comuniunea este una durabilă.

Clientul nostru – sclavul regele nostru

Renovarea este un subiect de olimpiadă, cel puțin pentru mine, nu prea știu cu ce se mănâncă, știu, însă, care este rezultatul pe care îl aștept. Și pentru că am călcat deja pe câteva greble și m-am ars grozav cu echipe de #gigeicostei care au făcut ce-au făcut și ne-au dat țeapă în experiența mutării trecute, de data aceasta am jurat pe cărămidă 🙂 că nu vom mai permite așa ceva să ni se mai întâmple.

Atunci când am demarat lucrările de renovare, am preferat să consultăm un expert care să ne confirme cât de bună este starea imobilului și cât de profunde ar trebui să fie lucrările de consolidare și renovare. Am vrut să ne convingem încă o dată că o clădire veche este o bijuterie care a rezistat în timp și nicidecum o relicvă de speriat. Verdictul a fost mai mult decât îmbucurător, pentru că am aflat că nu avem mare lucru de făcut.

Sunteți niște norocoși, căsuța voastră are nevoie doar de puțin machiaj, în rest este perfectă!, ne-a spus dânsul. La acoperiș trebuie doar să schimbați câteva oale de țiglă ceramică, dar nu vă faceți griji, pentru că găsiți un model similar la magazinul de materiale de construcții cu care am mai colaborat pentru alți clienți de-ai mei. 

Am respirat ușurați, pentru că nu ne doream să experimentăm viața pe șantier în vreme de pandemie și știm deja că nu e ușor să faci drumuri peste drumuri, plimbări prin magazine și întâlniri cu fel și fel de specialiști.

Acum suntem la etapa în care ne ocupăm de exteriorul viluței din centrul Bucureștiului și vreau să vă povestesc experiența frumoasă a colaborării cu cei de la Vindem-Ieftin.ro și grație cărora am aflat ce vrea, de fapt, să spună zicala clientul nostru – regele nostru.

Atunci când demarezi un șantier, contează foarte mult cu cine ”te legi”

Relația cu cei de la Vindem Ieftin – se desfășoară într-un grup VIP, pentru că suntem în contact cu un consultant pe Watsapp. Eu am mai făcut anterior o cumpărătură la ei, așa că am știu exact încotro să mă orientez atunci când am discutat cu soțul despre bugetul pe care îl alocăm cosmetizării casei noastre. Puteam foarte simplu să apelăm la alte magazine de materiale de construcții online, însă ce îi deosebește de celelalte magazine existente pe piață este faptul că practică tarife semnificativ mai mici. În prețul materialelor de construcție de la ei de pe site nu mai intră costuri de depozitare, manipulare, logistică sau alte cheltuieli suplimentare, care de obicei sunt suportate de către clientul final.

Iar despre grupul privat VIP, sunt în continuare plăcut surprinsă. N-am mai întâlnit o astfel de colaborare, însă în vremuri de pandemie și cu un bagaj de întrebări și nedumeriri ca ale mele este exact ceea ce mi-a lipsit la experiența anterioară. Le-am trimis lista cu cele necesare, am primit confirmarea cu disponibilitatea materialelor și termenii de livrare și asta a fost! 

Glumesc, evident! Doamna Stela, cea care se ocupă de ”cazul” meu a avut o răbdare de fier ca să îmi explice cum stă treaba cu tâmplăria și câtă atenție ar trebui să am atunci când aleg cele mai potrivite ferestre de mansardă pentru o vilă ca a noastră. La celelalte aspecte ne-am înțeles din prima și nu a fost nevoie de lămuriri suplimentare. 

Las aici o sinteză a modului în care puteți și voi să deveniți client VIP, fără să scoateți din portofel bani grei pentru un astfel de tratament. Știu că pandemia asta a răscolit dorințe nebănuite de construire, consolidare, renovare etc, așa că sigur veți avea nevoie de mâna formată unor specialiști, iar vindem-ieftin.ro este o casă (de comenzi) pentru acasă.

În ce ne privește, pentru toamna lui 2020 sperăm să terminăm exteriorul și curtea, iar mai spre iarnă – interiorul, în așa fel încât noul an să fie și un nou început.

Articolul a fost scris pentru competiția de blogging creativ Super Blog 2020, iar povestea este una adevărată în proporție de 90%.

Un gând despre „O nouă casă căreia îi spunem ACASĂ”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.